Strand- og Havjagt

Nogle af de billigste former for jagt er strandjagt og havjagt. Alle danskere med et gyldigt dansk jagttegn må drive jagt på de danske fisketerritorier hvis de har fast bopæl i Danmark. Jagten må dog ikke være erhvervsmæssig.

Der er dog nogle begrænsninger som du skal have styr på inden du sætter dig i en jagtpram og venter på at ænderne kommer flyvende.

Typer af strand- og havjagt

Havjagt er faktisk ikke kun en jagtform men hele fem jagtformer. det kan nemlig opdeles i trækjagt, kravlejagt, motorbådsjagt, kutterjagt og blishønejagt. Og hvad betyder disse opdelinger så?

Trækjagt

Trækjagten kan drives på både tæt på kysten men også på dybere vand. Når man driver jagt længere væk fra kysten bør man altid være påklædt helt hvidt. Dette gør det svært for fuglene at se dig og du vil for dem gå i et med vandet.

Hvis du derimod driver jagt tættere på kysten kan du med fordel bruge samme camouflage som ved jagt på land.

Kravlejagt eller havets pürsch

Denne jagtform kombineres ofte med trækjagten og som kælenavnet “havets pürsch” hentyder, så padler man ud mod fuglene som ligger på vandet og forsøger at komme på skudhold. Ligesom på land, er dette en disciplin som skal trænes, da det virkelig er svært at komme tæt nok på byttet og på vandet bliver det ikke nemmere, da selve afstandsbedømmelsen er sværere på vand. Når man sniger sig ind på fuglene sidder man som regel bag en skærm på jagtprammen og kan kun se ud at et lille hul, hvilket ikke ligefrem hjælper på afstandsbedømmelsen.

motorbådsjagt efter dykænder

Mange steder er det forbudt at drive jagt efter motor, men hvis man vil ud på dybere vand og jage efter dykænder, kan en motorbåd være nyttig.

Der er krav til selve mortobåden. Motorbåden må ikke kunne sejle over det maksimale hastighed, som er 18 km/t. Under selve jagten er det kun tilladt at sejle maks. 5 km/t.

Lyst til at afprøve motorbådsjagt? I Danmark findes der mange som udbyder “kutterjagt”, som er jagtens svar på fiskutter-turen på lillebælt eller det gule-rev.

Blishønejagt

Det korrekte udstyr til strand- og havjagt

Påklædning efter vejret:

Deerhunter – Hurricane Regnponcho

Regnponchoen fra Deerhunter er den ideelle poncho til hav og strand jagt da den er 100% vandtæt og har en stor lomme i midten til fx en kikkert. på regnponchoen er der også en hætte.

Deerhunter – Hurricane Regnbukser

regnbukserne fra Deerhunter er rigtig gode da de både er rigtig gode til jagt og man kan sagen have dem på i hverdagen. De er 100% vandtætte, derudover er de elastiske i taljen så de sidder rigtig godt. De har også justerebare knapper ned ved ankel så du kan stramme den så det sidder tæt så der ikke kommer vand ind.

Bedste haglgevær til havjagt?

Et Jagtgevær er lavet til at holde og til at blive brugt i naturen, men alligevel kan de to jagtformer havjagt og strandjagt godt være ekstra hårdt ved dit halggevær. Udover at selve miljøet med saltvand kan slide ekstra på udstyret, så er det ikke ualmindeligt at drive fx trækjagt i slud og blæst, hvor ænder helt naturligt flytter sig og derfor nemmere kommer på skudhold.

De garvede jægere hælder derfor også til at finde den helt gamle side-by-side frem eller at bruge en nyere halvautomatisk haglgevær. Generelt ser man i Danmark at jægerne søger mod de billigere modeller når det gælder halvautomatiske haglgeværer. De er stabile og tåler det hårde miljø og samtidig er man ikke så øm over for den i forhold til den dyre i våbenskabet.

Beretta – 1301 Competition Halvautomat

1301 Competition Halvautomat haglgevær fra Beretta er det ideelle haglgevær til havjagt og passer perfekt til prammen da den ikke er særlig lang. Beretta – 1301 Competition Halvautomat har et gasladesystem som gør at den lader rigtig hurtigt, den lader mere 36% hurtigere end de andre konkurenter.

Køb af lokkeænder (Lokkere)

Avian-X lokkefugle – Gråand – 6 stk Back Water

Gråænder er perfekt til andejagtten da gråænder findes i hele verden. De er lavet i rigtig god kvalitet og til en god pris. I sættet er der 4 hanner og 2 hunner, og virker rigtige realistiske.

Enable registration in settings - general