Salonriffel

Hvor må man skyde med salonriffel?

Når du har bestået dit jagttegn og vil ud og have en salonriffel vil du sikkert gerne vide hvor du må skyde med den. Når du har en salonriffel, så må du brug den til at gå på jagt på din ejendom eller en andens ejendom hvor du må komme med eller et sted hvor du har jagtretten ellers kan du være heldig at hvis du er i en jagtforening at der er nogle der laver en jagttur efter råger eller sådan noget.

Hvad må man skyde med salonriffel?

Når du har fået købt en salonriffel, vil du sikkert gerne ud og skyde efter noget og sikkert noget levende så du kan få noget at spise så herunder har vi skrevet lidt om hvad du må skyde og hvilke regler der er for at skyde efter dyr.

Med en salonriffel med en anslagsenergi på 150 j ved mundingen må du skyde husmår, ilder, mink, vildkanin, agerhøne, blishøne, ænder, vadefugle, sølvmåge, sildemåge, svartbag, fiskehejre og skarv også må du gerne regulere andre fugle fx råger.

Hvilken salonriffel til jagt?

Når du skal have en salonriffel til jagt, er der nogle regler som skal overholdes og det er at salonriflen skal have en anslagsenergi på 150 j ved mundingen og der er kun nogle dyr du må skyde og det er husmår, ilder, mink, vildkanin, agerhøne, blishøne, ænder, vadefugle, sølvmåge, sildemåge, svartbag, fiskehejre og skarv også må du gerne regulere andre fugle fx råger.Hvilken

Hvilken salonriffel skal jeg vælge?

Når du skal ud og finde en salonriffel er der 2 typer nr.1 kaliber 22 long riffel og nr. 2 kaliber 22 magnum. Salonriffel type nr. 1 long riffel er den mest udbredte og den som folk der skal til at starte med at skyde med salonriffel, køber og det er fordi der er forskellige typer ammunition 22 short og 22 long riffel og forskellen på de to er hylsterlængden. 22 magnum bruger også lidt tungere ammunition og er et lidt kraftigere våben. Så vi anbefaler at du finder en salonriffel der er type 1 (22 long riffel) som har en anslagsenergi på 150 j ved mundingen, og det er fordi den både er god til en begynder og til en lidt mere erfaren.

Lyddæmper til salonriffel?

Det kunne være en god ide at få anskaffet en lyddæmper til din salonriffel, fordi når du går på jagt med salonriffel er du oftest på jagt efter dyr der kommer i flokke og derfor ville det være en god ide at have en lyddæmper så du ikke skræmmer de andre dyr i flokken væk. For at få lov til at købe en lyddæmper skal du have en tilladelse og den skal du have af politiet. Lyddæmperen gør så salonriflen kommer til at larme mindre men den gør ikke rigtig noget ved rekylen da der nærmest ikke er noget rekyl i forvejen.

Fordele ved en salonriffel

En af fordelene ved en salonriffel er at du ikke behøver at have riffeltegn du skal kun have bestået jagttegn og hagl skydeprøven. En anden god ting er at det er meget sjovt at gå på jagt med en salonriffel da der tit sker noget og det nok ikke er en af de dyreste jagter. Der er også en del der gerne vil have reguleret rågekolonier da de larmer meget.

Enable registration in settings - general