Riffelkikkert

Vores 3 bedste forslag riffelkikkerter

Nr. 1: Vortex Optics – Crossfire II 3-12x56AO m/ V-Brite Hog Hunter Riffelkikkert

Crossfire II fra Vortex Optics er med sit hurtige focus, klarhed og gode lysindfald er det en af de bedste riffelkikkerter til prisen. Crossfire II kikkerten er en god allround kikkert som du sagtens kan bruge her hjemme i Danmark. Riffelkikkerten har en forstørrelse på 3-12 og har et belyst sigtemiddel. Vortex garantere en livstidgaranti på alle deres kikkerter.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.999,00 0,00 2.999,00 Læs mere

Nr. 2: Kite Optics KPS HD2 X6I BL 2-12×50 Sigte 4Ai Sigtekikkert

Som nr. 1 har vi Kite Optics KPS HD2 X6I BL 2-12×50 Sigte 4Ai Sigtekikkert og det er den riffelkikkert som vi mener er et godt køb. Kite Optics er et relativ nyt mærke som er lavet i rigtig god kvalitet fra Belgien. Riffelkikkerten har en vægt på 619 g og en forstørrelse på 2-12x. Der er også 30 års ganti.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
9.195,00 0,00 9.195,00 Læs mere

Nr. 3: Vortex Optics – Razor HD GEN II 4.5-27×56 MOA (EBR-7C) Riffelkikkert

Riffelkikkerten fra Vortex Optics er den riffelkikkert som vi mener er en af de bedste High-end kikkert og er en af de bedste til præcisions skydning på længere afstand og er også rigtig god til jagt da dens billedeskabhed og lysgennemgang fra kant til kant er rigtig god. kikkerten har en forstørrelse på 4,5-27x og har en vægt på 1375 g.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
15.129,00 0,00 15.129,00 Læs mere

Det kan godt være en svær opgave at vælge den helt rigtige riffelkikkert. Måske er det første gang du skal ud og købe en sigtekikkert, eller måske er det nu du skal købe den helt rigtige kikkert. Når det handler om køb af riffelkikkert er der nogle helt basale termer og tal du skal have styr på for at vælge den rigtige kikkert. Du skal også overveje hvilken form for jagt din kikkert skal bruges til, da dette også er afgørende for hvilken jagtkikkert du bør gå efter. 

Objektivdiameter og forstørrelse

Når man skal vide noget om en riffelkikkerts anvendelsesmuligheder skal du først se på forstørrelse og objektivdiameter. Måden man ser disse værdige er via to tal. Dette kunne eksempelvis være 7 og 42. Det første tal, altså 7-tallet, giver dig kikkertens forstørrelse. Det andet tal, 42, giver dig objektivdiameteren i mm. Fordelene ved en riffelkikkert med et lille objektivdiameter tal er bredere synsfelt, få detaljer og en bedre dybde i skarpheden. Vælger du i stedet en i kikkert med et højere objektivdiameter tal får du flere detaljer, men derimod mindre dybdeskarphed og et mindre synsfelt. Forstørrelsen antyder hvor meget ”nærmere” det billede du kigger på vil virke. Hvis forstørrelsestallet er 7 betyder dette at det objekt du kigger på vil virke 7 gange nærmere når du ser på det gennem kikkerten. Derfor skal du tænke på hvilken form for jagt du skal bruge kikkerten til, når du skal vælge din riffelkikkert. 

Kikkert med justerbar forstørrelse. 

Hvis du ikke altid går på den samme type jagt, kan du vælge en sigtekikkert med justerbar forstørrelse. Dette betyder at du kan bruge kikkerten i flere forskellige terræn, kortere eller længere afstand og ved forskellige lysforhold.  Hvis du står med en kikkert der har justerbar størrelse vil du se to tal, eksempelvis 1-4. 

Termisk kikkert

Hvis du ofte går på jagt om natten kan du også være en god ide at se efter en termisk kikkert. 

En termisk kikkert fungerer sådan at den opfanger varmen fra dyret og du vil se det som lysende objekter i din kikkert. 

Andre beskrivelser du bør kende

Hvis du endnu ikke har så meget forstand på det med riffelkikkerter er der nok også en hel masse ord som er fremmede for dig. Læs med her og få lidt mere styr på termerne. 

Synsfelt

Synsfelttallet angiver hvor meget af et landskabs bredde der er synligt gennem kikkerten ved en afstand på 1000 m. Ved nogle kikkerter er tallet skrevet i grader i stedet for meter. Men dette udregnes nemt da 1 grad er lig med 17.50 meter. 

Coatningen

Coatning er et meget tyndt kemisk lag som sidder udenpå linserne. Denne coating hjælper til med at øge lysgennemgangen og minimerer reflekser. Der findes flere typer af coatning, flere mener dog at ”full coating” er det bedste valg. 

Udtrædelsespupil

Dette tal angiver hvor meget lys der kommer fra kikkerten og ind til øjet. Ved dagslysjagt behøver udtrædelsespupillen ikke være på mere end 2-3 mm, men er det derimod jagt ved skumringstid eller mørkere skal tallet ligge på minimum 5 mm. Du finder udtrædelsespupillens tal ved at dividere objektivdiameteren og forstørrelsen. Så hvis vi går ud fra ovenstående eksempel vil regnestykket være 42/7 = 6. Altså er udtrædelsespupillen 6 mm.

Enable registration in settings - general