Luftgevær

Hvor gammel skal man være for at købe et luftgevær?

For at købe et luftgevær skal man være 18 år, men det gælder kun luftgevær med en størrelse på 4,5 mm men hvis du skal have et luftgevær med en større kaliber som du også kan bruge til at gå på jagt, skal du have et jagttegn.

Hvor må man skyde med luftgevær?

Med et 4,5 mm luftgevær må du skyde i haven, på din ejendom eller en andens hvor du har fået lov, forlystelse telt eller på en skyde bane, men når du skyderskal du være sikker på at kuglen ikke kan ramme andre mennesker, dyr eller andres ting. Luftgeværer der er større end 4,5 mm bruger man mest til jagt så den må du bruge på din ejendom eller en andens hvor du har fået lov til at skyde.

Hvad må man skyde med luftgevær?

Luftgevær med en størrelse på 4,5 mm må kun bruges til at skyde til måls fx nogle dåser du har stablet eller andre ting der ikke er levende, men selvom du ikke skyder efter levende dyr kan det stadig være meget sjovt og du kan få mange timer til at gå med at skyde i haven derudover træner det også dit sigte så du bliver bedre til at ramme og det ville hjælpe dig hvis du skal op til riffelprøven. Med et luftgevær der er større end 4,5 mm må du bruge det til at gå på jagt. Luftgevær 5.5 må bruges til regulering af mindre dyr og jo højere oppe du kommer i kaliber jo større dyr må du skyde. Det kræves jagttegn at købe et luftgevær der er større end 4,5 og det kræves også for at skyde dyr.

Hvilket luftgevær til jagt?

Luftgeværer som skal bruges til jagt, skal være større end 4,5 mm kaliber, da det dyr der skydes efter skal lide så ligt som muligt, så derfor jo højere op du kommer i kaliber jo større dyr må du også skyde.

Hvilket luftgevær skal jeg vælge?

Det helt store spørgsmål er hvilket luftgevær skal man vælge? Og med mange andre ting, kommer det helt an på dine behov og forventninger til brugen.

Har du aldrig skudt med luftgevær og skal det bare bruges til lidt sjov præcisionsskydning i haven? Så vil vi anbefale at du købet et billigt luftgevær enten med eller uden kikkert for at afprøve det. Kvaliteten på de billige man kan få i Danmark i dag er helt fine til sjov, men hvis du gerne vil lidt længere og måske skal bruge det til regulering, er det nødvendigt at søge op i lidt dyrere produkter.

Hvilke hagl skal jeg bruge?

Når du skal til at vælge hagl til din luftbøsse, så skal du altid være sikker på at du finder lige præcis de hagl, som passer til dit gevær.

Jeg har flere gange skudt med hagl som var for let, hvilket resultere i dårlige skud. Det er derfor vigtigt at du ved hvilket tryk luftgeværet skyder med og at haglet passer til dette tryk. Nu mere tryk der er på haglet fra geværet, nu tungere skal haglet også være.

Luftgevær med magasin?

Du må gerne have et luftgevær med et magasin. Luftgevær med magasin bruges ofte til jagt efter råger eller lignende regulering.
Der er dog nogle helt generelle regler for luftgevær med magasin som du skal være opmærksom på.

Hvis du ønsker et luftgevær med mere end 2 hagl i, må luftgeværet ikke være automatisk. Dette er en generel regel som også gælder for salon riffel og riffel, hvor reglen er at hvis der kan være mere end 2 patroner i geværet, så skal det være en repetere salon riffel / riffel.

Hvorfor køber man et luftgevær?

En af grundene til at at købe eller at have et luftgevær er at det er rigtigt sjovt at skyde og man kan bruge mange timer på at præcisionsskydning i haven.

Flere som har jagttegn og som mangler riffelprøven bruger også gerne deres luftgevær til at øve prøven i haven for at blive klar til selve riffelprøven. Her kræver det dog at man har et luftgevær med optik på.

Luftgevær fra Harald Nyborg?

Du kan nærmest købe et luftgevær i et hvert byggemarked, men er kan et luftgevær fra Harald Nyborg eller et luftgevær fra Silvan eller Bauhaus overhovedet bruges?

Der er stor uenighed om dette. Alle Luftgeværer fra ovenstående byggemarkeder er 4,5 mm luftgeværer og kan købes af alle over 18 år. Men der er ingen tvivl om at luftgeværerne er i den Meget billige ende af skalaen.

Det kan derfor godt betale sig at smide et par ekstra 100 kr. for at få et bedre gevær fra fx. Grejfreak.dk eller Hunter’s Point.

Enable registration in settings - general