Jagttøj

Når du går på jagt er det vigtigt at du har udstyret i orden. Her snakker vi ikke kun dit haglgevær og Jagtkniv, men også at dit jagttøj egner sig til jagten og til de mange timer ude i naturen. Hvis du har det forkerte jagttøj på kan en god jagt hurtigt blive en kedelig affære med våde fødder og en kold krop.

Der findes mange, rigtig gode mærker og forhandlere indenfor jagttøj, også flere forskellige der sælger billigt jagttøj eller jagttøj outlet salg, sådan at du kan gøre en god handel og stadig få jagttøj af høj kvalitet. Det handler om at vide hvad du skal kigge efter, og derefter se dig godt for.

Nedenfor finder du gode danske forhandlere af jagttøj, som vi kan sige god for, og som du derfor roligt kan købe hos når du skal finde nyt jagttøj.  

Hvad skal du overveje inden du køber jagttøj?

Der er et par ting der er godt at have med i tankerne når du skal købe nyt jagttøj. Hvis du har disse punkter med i dine overvejelser vil du med største sandsynlighed komme hjem med det helt rigtige jagttøj for dig. 

  • Vejret

I Danmark er det meget svært at forudse vejret, selv når vi holder øje med vejrudsigten har det danske vejr det med at overraske hele tiden og du kan aldrig vide dig sikker på om der kommer regn eller hvor kold vinden er. Derfor er det en rigtig god ide at vælge jagttøj der kan klare regn og vind. Almindeligt regntøj og gummistøvler egner sig ikke til jagt, derfor er det en god ide at vælge tøj beregnet til jagt, som samtidig kan klare hvis himlen pludselig åbner sig over dig eller hvis det er bidende koldt. 

Er det vigtigt at det er Camouflage tøj?

Som hovedregel bør du altid går at at vælge camouflage tøj til jagt. Langt det meste jagttøj er faktisk camoufleret, og det er med god grund. Det gælder jo om at falde i et med omgivelserne.

Det kan dog være en rigtig god ide at købe et lille armbind i en kraftig farve såsom orange, så de andre jægere kan spotte dig når i er på jagt. Er du specifikt på andejagt skal du dog vælge en anden farve end orange, duer, ænder og gæs kan nemlig meget nemt få øje på den farve. Er du eksempelvis vildtjagt, er det ikke så vigtigt hvilken farve dit armbind er, dyrene får nemlig ikke øje på dig med mindre du bevæger dig. 

  • Varmt og koldt

Mange jægere foretrækker at vælge jakker og jagtbukser der ikke er alt for varme, så behøver de nemlig ikke at købe flere sæt jagttøj. Du skal bare huske at vælge overtøj hvor du har plads til lag indeunder, som kan holde dig varm om vinteren. Er det rigtig koldt kan du endda være nød til at have yderligere et lag tøj på under såsom skiundertøj eller lignende. Tætsiddende tøj under dit overtøj hjælper også din krop med at producere mere varme, og overtøjet skal så hjælpe dig med at holde på den varme.  

  • Vælg god kvalitet

Det er vigtigt at dit jagttøj er af god kvalitet. Det skal nemlig kunne klare alt slags vind og vejr, og mange timer i naturen. Læs gerne anmeldelser på jagttøj inden du køber, eller snak med andre jægere om deres erfaringer. Det er ikke altid at det dyreste jagttøj er det bedste, du kan sagtens finde billigere jagttøj som også er af rigtig god kvalitet.  

  • Varm fra top til tå

Det meste af din kropsvarme forsvinder ud fra oven, så derfor er det en rigtig god ide også at købe en god hue, så du holder dig varm fra top til tå når kulden bidder. Husk at købe en hue hvor dit høreværn kan sidde henover. Gode strømper og gode handsker er også vigtig  vintertiden, så dine hænder og fødder ikke bliver kolde. 

Deerhunter jagttøj

Et af de store mærker for jagttøj, som vi gerne vil anbefale er Deerhunter. Deres motto er ”professionelt og funktionelt jagttøj”, og det holder også stik når du ser på deres varer. Hos Deerhunter finder du et stort udvalg af jagttøj i flere forskellige prisklasser, og til både mænd og kvinder. Der er jagttøj helt fra det inderste lag til det yderste lag, og til alt det tilbehør du kan komme i tanke om. Deerhunter er startet i 1985 af familien Engel, der siden 1927 har erfaring med produktion af funktionelt tøj. Dette, sammen med deres egen passion for jagt skabte Deerhunter. 

Harkila jagttøj

Et andet meget populært mærke som vi gerne står inde for er Harkila. Her hænger pris og kvalitet nemlig også sammen. Hos Harkila finder du ligeledes et stort udvalg indenfor både jagtudstyr, og jagttøj til både mænd og kvinder. Udover dette har de på deres hjemmeside det der hedder ”Harkila Universer – by Hunters for Hunters”. Dette fungerer nærmest som en blog hvor du kan læse spændende jagthistorier, blandt andet omkring jagt på Grønland, jagt i Skotland og meget andet.

Enable registration in settings - general