Guide til valg af jagtstol

Hvis du går på jagt, så ved du allerede hvor vigtigt det er at have den rigtige jagtstol. På jagten skal du måske sidde stille meget længe, og her er det altafgørende at du har en god jagtstol, og den rigtige jagtstol for dig. Der er flere ting der spiller ind når du skal vælge en jagtstol. Den skal være komfortabel for dig at sidde i, den skal være den rigtige højde for dig, og så skal den være holdbar og modstandsdygtig for både støv, vind og vand. Samtidig skal den også være let at transportere, og ikke alt for tung. 

Der findes mange forskellige jagtstole på markedet, og det kan måske være lidt svært at finde ud af hvilken stol du skal gå efter. Nedenfor kan du læse om de forskellige typer af jagtstole du kan vælge imellem, samt fordele og ulemper ved hver type jagtstol, så du kan finde den bedste jagtstol til dig.

Rygsækstol

Her for du en 2 i 1 jagtstol. Det er nemlig en rygsæk med stol. Denne type jagtstol er meget populær fordi det er nemt at have din jagtstol med dig rundt hvis du skal gå langt på din jagt. Du har også begge hænder fri fordi jagtstolen hænger på din ryg. Rygsækstole er ofte lidt dyrere end andre typer jagtstole, men du skal også huske at du både køber en jagtstol og en jagtrygsæk, to nødvendige ting for en god jagt. 

Härkila – Metso Rygsækstol

Jagtstolen fra Härkila er nok en af de lidt dyre jagtstole. Grunden til dette er at det også er en rygsæk. Den har nemlig en robust aluminiumsramme som gøre at den kan holde op til 200 kg.

Derudover er den også lavet i et materiale som hedder melton-uld som gøre den meget behagelig og vandafvisende. rygsækstolen har også sit eget våbenhylster som du kan tage af og monteres på bagsiden eller siden.

Rygsækstolen har 2 store rum og 6 lommer så der er rigeligt plads til de til du skal have med dig.

Etbenet jagtstol

Etbenede jagtstole giver også en slags 2 i 1 oplevelse. For det første kan den selvfølgelig bruges som jagtstol. De fleste etbenede jagtstole er udstyret med en spids forneden så den kan stå lettere fast på jorden. Samtidig kan de etbenede jagtstole også bruges som en gangstok, som kan være rigtig gavnligt for din krop hvis du skal gå mange kilometer på din jagt. Denne type jagtstol er nok den mindst komfortable type jagtstol, da du hverken kan sidde tilbagelænet, eller slappe 100% af i dine ben. 

Jagtstol – Teleskopisk

Den etbenet jagtstolen fra krosholm.dk er en jagtstol som er lavet i aluminium og det vil sige at den ikke er særlig tung. Derud over har den også et klapud lædersæde så man kan sidde behagelig. I bunden har den en spids som man kan sætte i jorden så man nemmere kan holde balancen.

3-benet jagtstol

Denne type jagtstol vil mange måske kalde den mest klassiske type af jagtstole og med stor sandsynlighed den som mange af dine jagtkammerater også bruger. Disse typer jagtstole kan også kaldes foldestole. 3-benede foldestole er for mange en favorit af flere grunde. For det første er det oftest en billig jagtstol, sammenlignet med andre typer af jagtstole. Derudover er den nem og fleksibel da den kan foldes sammen og den derfor fylder mindre. Det er en god ide at gå efter en letvægt foldestol så du ikke skal bære på for mange overflødige kilo, du skal nemlig huske at der også er meget andet udstyr du skal bære på. Hvis du gerne vil have plads til foldestolen i din rygsæk er det vigtigt at afprøve om rygsækken er lang nok til at foldestolen kan være der. 

Primos – Trebenet Stol

Primos – trebenet stol er Amerikansk produceret og er perfect til jagter hvor du sidder meget ned fx. krage og due-jagt er lavet af stål og har et svaj i ryglænet der giver mere støtte.

Detaljer ved stolen:

  • Stålstel
  • Svaj i ryglænet for at få bedre støtte
  • God holdbarhed
  • Vejer 3 kg
  • Kan klare op til 135 kg

Almindelig jagtstol

Dette er nok den mest behagelige jagtstol, men også den mindst praktiske. Den fylder noget mere end en 3-benet jagtstol, så det er svært at have den med på jagt. Det kan også være sværere at skyde fra en almindelig jagtstol fordi du sidder mere tilbagelænet end du gør på en foldestol. Den er til gengæld mere behagelig at sidde i, og hvis du lider af dårlig ryg vil denne jagtstol helt klart være bedre for dig end en 3 benet stol. Her har du nemlig et ordenligt ryglæn som kan være rigtig gavnligt hvis du skal sidde ned i lang tid. 

Siddeunderlag

Hvis du nemt for ondt i ryggen eller bagdelen kan det være en god ide at investere i et siddeunderlag. Du kan både få siddeunderlag med eller uden ryglæn, alt efter hvilken type jagtstol du vælger. Siddeunderlaget kan især være en god ide hvis du går på de jagttyper hvor du skal sidde længe og vente, da de både hjælper på komforten og samtidig hjælper de også med at holde på varmen. Du kan både få de helt billige siddeunderlag der minder om almindelige liggeunderlag, og du kan få de lidt dyrere udgaver der er lidt tykkere og i et mere slidstærkt materiale. Når du skal vælge siddeunderlag er det også en god ide at gå efter et underlag der er slidstærkt og modstandsdygtig overfor alt slags vind og vejr. 

Härkila – Vandtæt og Foldbart Siddeunderlag

Siddeunderlaget fra Härkila er komfortabel at side på og man kan sagtens side på det i flere timer. Det er også foldbart og vandtæt så du ikke for våd bagdel. Siddeunderlaget måler (B*H) 39*30 cm.

Køb Jagtstol Online eller i fysisk butik

Skal du købe din jagtstol i en online eller en fysisk butik? Hvis du skal forny din gamle stol, og går efter samme model og samme type kan der være en fordel i at købe via en online butik. Der er større sandsynlighed for at finde et godt tilbud på en billig jagtstol, fordi du nemmere kan kigge flere jagtbutikker igennem hjemmefra. Er det første gang du skal købe jagtstol, eller skal du have en anden type end din gamle jagtstol kan det være en stor fordel for dig at købe i en fysisk butik. Her kan du nemlig prøve jagtstolen og se om den passer til dig. Du kan prøve flere forskellige typer af stole og du kan fornemme hvilken stol du føler dig mest tilpas i. Her kan ekspedienten også hjælpe dig med at finde frem til den rigtige jagtstol for dig.

Enable registration in settings - general