Guide til køb af Jagt- og haglgevær

Hvad er en jæger uden et våben? Ja, vel ikke så meget en jæger. Våbnet er jægeren vigtigste redskab. Når det kommer til valg af haglgevær til jagt, så er der flere ting du skal have med i overvejelserne. Det er nemlig meget vigtigt at geværet passer til dig og at du vælger den rigtige type våben, for at du kan få det bedste ud af det. 

Hvad er vigtigt ved køb af haglgevær?

Nogle jægere har flere forskellige våben hjemme i våbenskabet, men mange har bare et enkelt våben som de bruger til al slags jagt de går op, især nye jægere. Køb jagtgevær når du har set dig lidt omkring og fundet ud af hvilket et du foretrækker. Det kan også gavne dig meget at spørge erfarne jægere til råds når du skal vælge dit våben. Der findes 4 forskellige overordnede typer af haglgeværer – de fire typer er side by side, over/under, pumpgun og halvautomatisk. 

Drømmer du om et Side by side haglgevær?

Der bliver ikke produceret mange nye side by side geværer, og der er ikke mange ny-jægere der vælger at gå med dette gevær, istedet vælger de fleste en over/under. På side by side sidder løbene ved siden af hinanden, derved navnet side by side. Dette er et af de dyrere geværer netop fordi der ikke produceres mange nye våben, så du skal med stor sandsynlighed købe det brugt. Mange jægere vil kalde dette for et ”klassisk våben”. Og hos nogle har det stor samlerværdi. 

Over/under

Her er løbene placeret over og under hinanden. Dette er et af de mest populære jagtvåben i Danmark og findes i langt de fleste våbenskabe rundt i landet. Der bliver produceret mange haglgeværer af denne slags, så konkurrencen på markedet er stor. Derfor kan du købe et over/under haglgevær til en ganske fornuftig pris og som ”ny-jæger” vil et over/under jagtgevær helt klart være at anbefale.

Pumpgun

Dette gevær har kun et enkelt løb og er også en gammel kending blandt jægere. I dag er der dog ikke mange jægere som vælger at anskaffe sig en pumpgun som det første jagtgevær. Du lader geværet ved at trække forskærftet tilbage. 

Halvautomatisk jagtgevær

Dette er efterhånden et meget populært våben i Danmark. Her har vi kun et enkelt løb. Modellerne i Danmark må kun bruges til jagt hvis de maksimalt kan indeholde to patroner.  Når den ene patron er skudt afsted kommer den anden patron automatisk ned i kammeret, og derfor er det hurtigt og effektivt, dog kun med de to patroner til rådighed, hvor efter du skal genlade. Mange bruger et halvautomatisk gevær til strand- og havjagt, som typisk er en jagtform som slider ekstra hårdt på geværet. Grunden til at mange jægere vælger en halvautomatisk er at det forholdsvis billigt, og typisk kan købes nyt helt ned til 2 – 4000 kr.

Find det bedste haglgevær til prisen

(Mangler at skrive afsnit)

Få professionel hjælp

Lige meget hvilket haglgevær du foretrækker skal du få professionel hjælp til at vælge det helt rigtige til dig. Som erfaren jæger kan du hurtigt ”fornemme” om geværet ligger godt til dig, men som ny-jæger har du endnu ikke den erfaring det kræver at vælge det rigtige gevær blot ved følelsen. Længden på skæftet, forskæftets form, løbslængden og skæftets vridning har alt sammen meget at sige i forhold til om geværet passer til dig. Vi anbefaler der derfor altid at få professionel hjælp. Vi kan anbefale at kontakte Huntinglife i Hedensted for at få rådgivning. Om du ønsker at købe et nyt eller et brugt jagtgevær kan de hurtigt hjælpe dig videre med at finde den rette og vise dig mulighederne.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

UHUNT
Logo
Enable registration in settings - general