Jagtformidling

Jagtformidling betyder, som ordet antyder, formidling af jagt. Dette kan både være jægere imellem, eller i forbindelse med andre personer der eksempelvis ejer jord som de udlejer til jagt, og på den måde tjener de lidt penge på deres jord. Landmænd, godsejere, skovejere og så videre. Der er eksempelvis flere og flere landmænd i Danmark der laver områder der har til formål at pleje vildtbestanden i Danmark, og på sigt at gøre deres jord, klar til jagt eller bedre egnet til jagt. Dette gør de blandt andet ved at lave barjordsstriber og levende hegn der gør vildtbestanden bedre på deres områder. 

Find jagtformidling

Før i tiden var det meget mund til mund eller i lokal avisen du kunne finde info omkring jagtformidling, men ligesom alt andet i denne verden er jagtformidling også blevet moderniseret og elektronisk. Du kan nu se dig om på internettet med en hurtig søgning på google eller i diverse jagtgrupper på Facebook. Der findes også hjemmesider der samler mulighederne for jagtformidling og jagtleje fra hele Danmark. 

Former for jagtleje

Der bruges forskellige former for jagtlegeaftaler i Danmark. Den mest benyttede er den hvor en gruppe jægere går sammen i en gruppe og deles om omkostningerne for jagtleje. Dette kaldes et jagtkonsortium. Det er meget dyrt at leje et stykke jagtområde, derfor er det nødvendigt for de fleste jægere at slå sig sammen med andre, men dette er samtidig også med til at gavne det sociale i det at gå på jagt. 

Det er også muligt at leje sig ind på såkaldte dagjagter. Her betaler man som jæger et beløb for at deltage i én jagt i et bestemt område, en enkelt dag. Nogle har en fast pris der betales, andre udregner prisen efterfølgende ud fra eksempelvis afgivne skud eller nedlagt vildt. 

Husk det formelle

Det er vigtigt at huske en lave en skriftlig aftale i form af en kontrakt mellem jagtudlejeren og jagtlejeren, dette har det formål at der ikke kan opstå uforudsete uenigheder før, under eller efter jagten, med en kontrakt er alle enige om ”reglerne”. Denne kontrakt kan blandt andet indeholde hvilken type jagt der må foretages, under hvilke forhold, i hvilket omfang og så videre. Du kan finde skabeloner af en jagtlejekontrakt flere steder på internettet hvis du er nysgerrig på hvordan sådan en kan se ud. Som en del af jagtlejekontrakten er det en god ide at have et kort der tydeligt viser i hvilket område der må jages. 

Enable registration in settings - general