Guide til køb af vildtkamera

Det kan godt virke som noget af en uoverskueligt opgave første gang du skal ud og investere i et vildtkamera eller jagtkamera som det også kaldes. Fordi hvad er det lige for et kamera du har brug for? Hvad skal det kunne og hvilket kamera er bedst for dine behov? Ligesom med alt andet teknik her i verden, udvikler vildtkameraerne sig også hele tiden med nye features, smarte løsninger og helt nye muligheder. Hvis du synes det hele er lidt forvirrende, vil du forhåbentlig være lidt bedre klædt på efter at have læst denne guide. 

Hvad er et vildtkamera

For det første – hvad er et vildtkamera overhovedet for en størrelse, og hvorfor har du brug for et? Helt kort fortalt så er et vildtkamera et kamera du kan bruge til at optage video og billeder af dyr. Et vildtkamera har den smarte funktion at det automatisk starter med at optage når det registrerer bevægelse indenfor dets synsvinkel. Vildtkameraer kører enten på batterier eller på solceller og er derfor 100% mobile, samtidig filmer de både godt når det er mørkt og når det lyst, så du kan overvåge dyrene hele døgnet rundt. De fleste vildtkameraer er camouflagefarvede sådan at de ikke springer i øjnene, og samtidig laver de ikke nogle lyde eller blink når de starter og stopper med at filme. 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
999,00 0,00 999,00 Læs mere

Et vildtkamera er også mere robust og holdbart end et almindeligt kamera, sådan at det kan holde til at hænge ude i naturen i alt slags vejr. Med et vildtkamera kan du danne dig et overblik og holde øje med hvilke dyr der er i det område du overvåger, og hvordan deres døgnrutiner fungerer. Du kan se hvor de typisk bevæger sig hen af og på den måde have større viden om hvor du skal placere dig når du går på jagt. Det kan også være at du bare er natur og dyreelsker der gerne vil studere dyrelivet i din have eller i en nærliggende skov. Her kan et vildtkamera også være en fantastisk investering da du kan se dyrene i deres helt naturlige adfærd som du ikke vil få samme mulighed for hvis du går rundt i skoven og prøver at fange video eller billeder er dyrene.

Hvad skal du være opmærksom på når du køber vildtkamera

Der er flere forskellige ting der er gode at være opmærksom på når du skal købe et vildtkamera. Hvis du har disse ting med i dine overvejelser er der større sandsynlighed for at du kommer hjem med det helt rigtige kamera. 

Reaktionshastighed

Hvor hurtigt reagerer kameraet fra det observerer en bevægelse, til det sætter i gang med at filme eller tage billeder. Dette kan også kaldes triggerhastighed. Nogle kameraer har en reaktionsevne helt ned til 0,1 sekund, mens andre kameraer kan være flere sekunder om at reagere. Prisen er selvfølgelig højere på de kameraer der reagerer hurtigere, men er en god investering hvis du skal bruge vildtkameraet til dyr der er hurtigt i bevægelse, sådan at du ikke ender op med en hel masse billeder og videoer af natur uden et eneste dyr. 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.599,00 0,00 2.599,00 Læs mere

Indstillinger

Det er også vigtigt at kigge på hvor nemt det er at indstille kameraet. Hvis ikke du et den mest tekniske person kan det være at skyde dig selv i foden hvis du vælger et kamera der har så mange indstillinger og programmeringer at det slet ikke er overskueligt for dig. De lidt dyrere kameraer har en skærm hvor du kan se indstillingerne, og dette kan gøre opgaven noget lettere for dig, mens de lidt billigere kameraer nogen gange skal indstilles manuelt med knapper og skruer, og dette kan hurtigt blive noget sværere. 

Vigtigt med Billedkvaliteten

Du skal også kigge på hvor god billedkvaliteten er på det kamera du vælger. Dette kan du blandt andet se ved at tjekke hvor mange Megapixels dit kamera tager billeder med. Hvis du eksempelvis har et billede af et dyr der er længere væk fra kameraet og du gerne vil zoome ind på dyret, bliver det hurtigt meget sløret og uskarpt hvis dit kamera har for få Megapixels. 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.099,00 0,00 4.099,00 Læs mere

Hvad er levetiden på et vildtkamera?

Da et vildkamera altid er trådløst og hænger ude i naturen er det en god ide at vælge et vildkamera der har en lang levetid, så du ikke skal oplade det hele tiden, eller risikerer at det går ud midt om natten. Nogle batterier bruger også AA batterier, og hvis dette er tilfældet så sørg for at de batterier du køber er af god kvalitet. Hvis kameraet har for lidt batteri kan det gå ud over kvaliteten af de billeder der bliver optaget. Nogle kameraer har også den feature at de kan oplades via solceller, sådan at de lader op i løbet af dagen og på den måde have strøm nok til natten. Dette er selvfølgelig en fordel både miljømæssigt og for pengepungen, men husk på at dit kamera for det meste vil hænge under en trækrone eller ligge gemt i en busk, så det er begrænset hvor meget sollys det vil opfange. 

Vildkameraets lys

Nogle vildtkameraer bruger infrarødt lys, hvilket er helt usynligt for dyrene der går forbi. Andre kameraer bruger Low Glow LED, hvilket giver en lille smule lys. Fordelen ved det infrarøde lys er at der ikke er noget lys der skræmmer dyrene, ulempen er at dine billeder vil få det grønlige skær som du måske har set fra natteoptagelse. Ved Low Glow kommer der et lille bitte lys, slet ikke at sammenligne med en blitz, men om natten i buldermørke kan selv den mindste smule lys godt skræmme dyrene væk alligevel, til gengæld vil dine billeder få mere naturlige farver, også om natten. 

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.895,00 0,00 2.895,00 Læs mere

Enable registration in settings - general